Лікарі склали перелік овочів, які не варто вживати в сирому вигляді

Існує безліч продуктів, споживання яких в сирому вигляді може обернутися серйозними проблемами зі здоров'ям. Проте знаходяться любителі, яким продукт в сирому вигляді смачніше, ніж приготований, в тому числі це стосується і овочів. Так, лікарі перерахували овочі, які небезпечно їсти сирими. Про це пише інформаційний портал "Жіночий світ".

Деякі люди чомусь люблять поласувати сирою картоплею, але навіть не підозрюють чим це загрожує. Лікарі настійно рекомендують не відчувати організм і не пробувати сиру картоплю, особливо якщо він старий. Даний овоч містить крохмаль, тому в сирому вигляді він може спровокувати проблеми зі шлунком і кишечником. Також категорично заборонено їсти позеленілий овоч, так як в ньому містяться небезпечні токсини, які можуть спровокувати серйозне отруєння.

Фахівці відзначають небезпеку сирих баклажанів. Цей овоч (як і деякі інші) містить солонін, який викликає збудження, а потім пригнічення нервової системи, розкладання еритроцитів.

Поласувавши сирими червоними бобами можна отримати розлад травлення та отруєння, оскільки вони містять небезпечний токсин.

Великою популярністю користуються сирі яйця, проте їсти їх не можна. З'ївши яйце в сирому вигляді існує ризик заразиться сальмонельозом. Така ж небезпека підстерігає і любителів поласувати сирим м'ясом. Але крім кишкових бактерій роду сальмонели, в ньому можуть перебувати й інші, наприклад Campylobacter. Обидва види бактерій вражають шлунково-кишковий тракт. Лікарі відзначають, що ці захворювання можуть протікати по-різному, але особливу небезпеку становлять для маленьких дітей.

Раніше портал Hyser повідомляв, що лікарі назвали вісім продуктів, які ефективно чистять закупорені артерії.

Також наш портал інформував, що українцям назвали симптоми коронавірусної інфекції при яких потрібно негайно звертатися до лікаря.

Нагадаємо, що медики назвали три компоненти в раціоні, які можуть збільшити тривалість життя і подарувати довгу молодість.