На початку червня на прилавках магазинів і на ринках вже можна зустріти соковиту черешню, але як правильно її вибрати знає не кожна людина.

На що необхідно звернути увагу, щоб ягода була смачною і безпечною, пише "Обозреватель".

Найперше на що слід звернути увагу - це зовнішній вигляд черешні. Ягода не повинна бути занадто твердою або занадто м'якою. Важливо, щоб плід був дозрілий, але не перезрілий. Черешня повинна бути блискуча і продаватися з черешками - це продовжує термін її зберігання. Якщо ягода на дотик липка, то це означає, що вона вже несвіжа.

Черешня не повинна бути червива. Перевірити це досить просто - візьміть будь-яку стиглу черешню і відкрийте її. Якщо вам попадеться черв'ячок, то черешня може бути вся червивою. Крім того ягода з черв'ячком на дотик м'якша і темна, вона як би "з'їдена" зсередини.

Технологія зберігання черешні така ж, як і у вишні. Але необхідно знати, що термін її зберігання менше, ніж у вишні (близько місяця) - приблизно 2 тижні.

Фахівці не рекомендують змішувати свіжі ягоди з зіпсованими, несвіжими. Інакше відразу ж почнеться їх псування. Тому перед зберіганням плоди необхідно неодмінно розсортувати.

Якщо ви захочете законсервувати, то рада вибирати черешню сортів з темним або світло-жовтим забарвленням. Без кісточок ягоди збережуться довше. Черешню можна також піддати сушці, заморожуванню.

Раніше Hyser писав про те, що експерти попереджають про те, що улюблені українцям продукти, такі як кава і банани, скоро можуть зникнути.

Також Hyser повідомляв, що українців приголомшили цінами на полуницю і черешню.

Нагадаємо, що експерти підрахували, у скільки обійдеться відпочинок в Одесі в цьому році.