Експерти виявили в Україні курятину з сальмонелою.

Відомо, що це м'ясо привезли з Польщі. Спочатку продукція пройшла переробку на м'ясо механічної обвалки, після чого її поставили компанії ТОВ" Фішзахід", яка знаходиться у Львові і займається продажем продуктів харчування. Відповідною інформацією з цього приводу поділилося Головне управління Держпродспоживслужби в Києві, пише "Оглядач".


Однак вживати курятину, яка експортувалася з Польщі, не варто, оскільки в ній присутня Salmonella Enteritidis. Йдеться про небезпечний вид бактерій, який здатний викликати гастроентерит - найчастіше це запалення протікає без ускладнень і не потребує лікування.

Однак іноді воно може розвиватися в дуже важкій формі у дітей, літніх людей і пацієнтів з ослабленим імунітетом. З цієї причини, конкретно з цим м'ясом, а також іншим, варто бути обережнішими.


Справа в тому, що в Україні близько 40% представленого м'яса на прилавках є фальсифікатом і неякісною продукцією. Курятина, яка користується великим попитом у всьому світі завдяки своїй доступній ціні, теж може бути небезпечною.

Серед найпоширеніших порушень щодо зберігання цього виду м'яса: використання антибіотиків у великих кількостях, повторне заморожування, порушення термінів зберігання.

До слова, зіпсована курка має сіруватий відтінок або ж покривається жовтими плямами. Тьмяний же колір м'яса сигналізує про те, що ви повинні приготувати курку якомога швидше, поки м'ясо не зіпсувалося.

Раніше "Hyser" писав про те, що в Україні злетіли ціни на улюблене м'ясо.

Також наш портал повідомляв, що стало відомо, які улюблені продукти можуть зникнути найближчим часом.

Нагадуємо, що експерт розповіла, чим насправді напихають українців у супермаркетах.